Hulpaanbod > Online hulp > App > Faq

VRAAG & ANTWOORD

Algemeen
In Mijn Indigo zet je doelen die je wilt behalen om je psychische klachten te verminderen. en de acties die je je hebt voorgenomen om dat doel te halen. Dit is je plan, dat je steeds kan aanpassen aan je situatie. Je kan je plan delen met wie je maar wilt. En na verloop van tijd zie je in de app wat je allemaal gedaan hebt, en wat je geholpen heeft.

Wat ik wil bereiken
Dit is het antwoord op de vraag: wat wil ik dat er verandert in mijn leven? Dit is je belangrijkste doel. Hier ga je met behulp van de app naar toe werken. Je kan zoveel doelen opschrijven als je wilt.

  • Vul in wat je wilt bereiken (jouw doelen).


Wat ik wil leren
Dit is het antwoord op de vraag: wat moet ik kunnen (of nog leren) om mijn doel te bereiken? Om je doel te bereiken, moet je andere dingen gaan doen dan je nu al doet. Dat gaat niet vanzelf. Waarschijnlijk moet je daar nieuwe dingen voor leren. Door hier goed over na te denken, maak je al een flinke stap op weg naar het bereiken van je doelen.

  • Vul in wat je wilt leren om je doelen te kunnen bereiken.


Wat ik ga doen (acties)
Hier kan je acties aanmaken van de dingen die je wilt gaan doen om je doelen te bereiken. Maak deze zo concreet mogelijk, zoals: 2 kilometer hardlopen of een wandeling maken van 30 minuten. Je kan zoveel acties aanmaken als je zelf wilt. Let op: maak elke actie apart aan. Je kan acties niet verwijderen, wel wijzigen en op “actie (tijdelijk) stoppen” zetten.

  • Vul in wat je gaat doen om je doelen te bereiken (acties).


Herinneringen instellen van je acties
Als je een actie aanmaakt, kan je een herinnering instellen. Je krijgt dan een melding op je telefoon die je herinnert aan je actie. Je kiest de dag en het tijdstip waarop je de herinnering wilt ontvangen. Je kunt ook instellen hoe vaak de herinnering herhaald moet worden.

  • Stel in wanneer je herinnerd wilt worden aan je acties.


Actie (tijdelijk) stoppen
Voer je een actie (tijdelijk) niet meer uit? Druk dan op de button “Actie (tijdelijk) stoppen”. De actie wordt lichter van kleur, en je zult er niet meer aan herinnerd worden. De actie blijft wel in jouw overzicht staan. Je kunt de actie daardoor altijd weer op actief zetten. Ook blijft alle informatie over deze actie beschikbaar. Zo kun je altijd teruglezen hoe jij de actie hebt ervaren.

  • Actie tijdelijk stoppen? Klik op de button “Actie (tijdelijk) stoppen”.


Afvinken actie
Heb je je actie uitgevoerd? Klik dan op het vinkje naast de actie. Je geeft hiermee aan dat je de actie hebt afgerond. Dit kan je een keer per dag doen. Mijn Indigo houdt bij hoe vaak je een actie hebt gedaan. In de volgende stap kan je invullen hoe nuttig je de actie vond. Dit doe je door de actie 0, 1, 2, of 3 sterren te geven (3 sterren is het hoogste). Leg ook uit waarom. Op deze manier kun je teruglezen waarom je de actie wel of niet nuttig vond. Het kan namelijk per keer verschillen. Je vond een actie misschien nuttig toen de zon scheen, maar niet toen het regende. Het kan ook zijn dat de actie gewoon niet nuttig is voor jou en dat je daardoor na een tijdje besluit een andere actie te kiezen.

  • Actie afgerond? Vink hem af.


Bekijken tijdlijn
Rechts van de sterren, zie je een ronde button met streepjes. Klik hierop om naar jouw persoonlijke tijdlijn te gaan. Hier zie je een overzicht van de acties die je hebt gedaan en hoe dit ging. Zo kun je goed zien welke acties je geholpen hebben en welke niet.

  • Jouw persoonlijke tijdlijn bekijken? Klik op de ronde button naast de sterren.


Delen plan
Je kan je plan en alles wat je gedaan hebt delen met anderen. Bijvoorbeeld als je anderen wilt laten zien wat je allemaal gedaan hebt. Of als je je voortgang wil bespreken met je behandelaar. Je kan net zoveel emailadressen invoeren als je wilt, gescheiden door een komma. Wil je eerst zien wat je verstuurt? Stuur het plan dan eerst op naar jezelf. Dit is ook handig voor als je het op een andere plek wil bewaren of uit wil printen.

Vragen en opmerkingen?
Werkt de app niet goed of kom je er niet uit? Mail dan naar post@indigoservice.org of bel 088-463 44 66 (tijdens kantooruren).

 

Algemene voorwaarden

www.mijnindigo.nl/voorwaarden